Ми не повинні нічого виключати: Фінляндія про відправку контингенту НАТО в Україну

Ми не повинні нічого виключати: Фінляндія про відправку контингенту НАТО в Україну

Очільниця фінського зовнішньополітичного відомства Еліна Валтонен не виключає варіант із скеруванням іноземних військових в Україну. В інтерв’ю Financial Times вона зауважила, що наразі такої потреби немає.

"Зараз не час відправляти війська і ми навіть не готові обговорювати це на даному етапі. Але у довгостроковій перспективі, звісно, ми не повинні нічого виключати", - сказала голова МЗС. 

Валтонен додала, що президент Франції Еммануель Макрон вчинив правильно, коли озвучив цей варіант підтримки України. Його слова змусили Кремль задуматися про те, якими можуть бути межі західної підтримки українського народу.

"Навіщо нам, тим більше не знаючи, куди йтиме ця війна і що станеться в майбутньому, розкривати всі наші карти?", - зауважила дипломатка. 

Про позитивний ефект від заяви Макрона розповів і міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна . Він сказав, що цими словами французький лідер "трохи розбудив лідерів Європи".

"Це змушує Путіна перейматися тим, що насправді може зробити Європа. Таке нестандартне мислення корисне", - зазначив міністр. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, французьке Міноборони заявило про підготовку нового пакету військової допомоги Україні, який міститиме "сотні" бронемашин та ракет. Йдеться про дещо застарілі,  але робочі, броньовані машини VAB та зенітні ракети Aster. Бронетранспортери, про які йдеться, замінять у ЗС Франції на новіші типу Griffon. Ракети з нового траншу допомоги застосовуються у системах ППО SAMP/T.
 
 
 
 
 

Головне