"Ми не мали ніякої інформації": Перехоплений дзвінок викриває безпорадність курської влади

Голова російської адміністрації Гончарівки, передмістя Суджі, Олександр Гаркавенко, розкрив деталі ситуації в прикордонних районах Курської області після українського контрнаступу. Це повідомили з перехопленої телефонної розмови.

За його словами, місцева влада була абсолютно не готова до ситуації, що склалася. Гаркавенко розповів про відсутність координації між військовими та цивільною владою, брак інформації та ресурсів для евакуації населення.

"Як голова муніципального утворення, я вам можу сказати, я був і здивован і шокован, що у нас ніхто... Ось треба признати, вся громадянська влада, ми не мали ніякої інформації і не отримували ніякої команди, що нам робити, евакуювати чи ні," - зазначив чиновник.

Він відзначив, що українські військові виявилися добре підготовленими, знаючи місцевість краще за росіян завдяки попередній розвідці дронами. Гаркавенко також розповів про випадки, коли російські солдати-строковики опинялися покинутими без зв'язку та підтримки.

Чиновник розкритикував місцеву та обласну владу за ігнорування попереджень від місцевих жителів про наростаючу загрозу та за спроби приховати реальний стан справ від вищого керівництва.

Він висловив жаль, що не зміг вчасно та правильно організувати евакуацію більшості населення, і закликав інших чиновників визнати свої помилки замість того, щоб хизуватися "героїчними" діями з роздачі гуманітарної допомоги.

"Всі кажуть про зраду. Ось всі громадянські люди, які все це пережили і продовжують пережити про зраду. Але я скажу вам чесно, моя думка – чисте корупційне розгільдяйство. Ось просто розгільдяйство", - каже він.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російська влада організовує переміщення жителів Курської області на окуповані території України, зокрема в Запорізьку область, Маріуполь та Новоазовський район. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Петро Андрющенко, радник міського голови Маріуполя.

Головне