Ми на другій фазі ухвалення рішень про передачу заморожених активів рф Україні, - МЗС

Ми на другій фазі ухвалення рішень про передачу заморожених активів рф Україні, - МЗС

Наразі ми перебуваємо на другій фазі ухвалення рішень про передачу заморожених російських активів Україні. Про це заявив очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

За його словами, вже є конкретні напрацювання у США та Європейському союзі щодо цих заморожених активів. Зокрема, є приклад Бельгії - ця країна спрямувала податки з доходів на російські активи на допомогу Україні. Також в деяких країнах були ухвалені акти законодавства. Вони створюють механізми передачі грошей рф, зазначив міністр зовнішньополітичного відомства.

"Зараз той етап, коли всі зусилля мають бути зведені в єдину правову рамку, тобто мають бути створені єдині правила для країн ЄС та країн G7. Це буде одним із ключових питань цього року, над яким ми працюватимемо", - заявив Кулеба.

Нагадаємо, Сполучені Штати запропонували країнам G7 узгодити план конфіскації активів рф на 300 млрд доларів. G7 має створити три робочі групи для вивчення правових основ конфіскації, фактичного способу і ризиків конфіскації, а також можливості передачі конфіскованих активів Україні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, генпрокурор Німеччини хоче конфіскувати 720 млн євро російських активів. Петер Франк вже подав заяву до Вищого земельного суду Франкфурта-на-Майні, щоб повернути до державної скарбниці заморожені кошти, які дочірня компанія Московської фондової біржі розмістила у німецькій філії великого американського банку J.P. Morgan.

Головне