"Ми готові протистояти": генсек Рютте заявив про рішучу підтримку України

НАТО не дозволить росії залякати себе, тому Альянс продовжуватиме надавати рішучу підтримку Україні.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Марк Рютте, передає Reuters.

"Послання (російському диктатору Володимиру Путіну, - ред.) полягає в тому, що ми будемо продовжувати, що ми будемо робити все необхідне, щоб переконатися, що він не досягне своєї мети, що Україна переможе", - зауважив він.

Рютте виступив на американській базі, де розташована нова місія "Допомога НАТО в забезпеченні безпеки і підготовці кадрів для України" (NSATU).

Очікується, що NSATU складатиметься приблизно з 700 осіб. Серед них будуть і військові, які розмістять в штаб-квартирі НАТО в Бельгії, а також у логістичних центрах у Польщі та Румунії.

На базі у Вісбадені також перебуває американський підрозділ, що відповідає за ракети дальнього радіусу дії, які Вашингтон тимчасово розмістить у Німеччині з 2026 року. Цей крок зробили задля протидії загрозам, які надходять від російських ракет, розміщених поблизу Калінінграда.

Під час візиту до Німеччини Рютте висловив підтримку цим заходам і підкреслив важливість збереження всього спектру можливостей для стримування загроз з боку росії.

"Ми - НАТО. Ми - оборонний Альянс, ми не наступальний. Ми не зацікавлені в захопленні будь-якої частини будь-якої іншої країни за межами території НАТО. Як цей демократичний Альянс, найсильніший військовий у світовій історії, який обслуговує 1 мільярд людей, ми готові протистояти будь-якій загрозі. Нас ніколи не злякають наші противники", — сказав Рютте.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Німеччина призупинила постачання зброї Ізраїлю.

Головне