Ми дружимо: Дуда розповів про відносини та останню приватну зустріч з Трампом

Ми дружимо: Дуда розповів про відносини та останню приватну зустріч з Трампом

Чинний президент Польщі Анджей Дуда та екслідер США Дональд Трамп перебувають у дружніх відносинах та мають багато спільних тем та питань. Про це в інтерв'ю виданню Fakt розповів сам глава польської держави. 

На питання про їхню останню зустріч у Нью-Йорку Дуда зазначив, що вона була приватною, оскільки його візаві наразі не обіймає жодної політичної позиції у США. 
 
"Проте, на мій погляд, це політик, з яким я безпосередньо вів польсько-американську співпрацю протягом чотирьох років, коли він був президентом США. Тому в нас багато спільних тем та питань, над якими ми тоді працювали", - додав він.

Польський президент нагадав, що під час перебування Трампа на посаді зі США було укладено важливі оборонні контракти, зокрема на придбання винищувачів "п'ятого покоління" F-35, та нарощування присутності американського військового контингенту тощо.

"Я дуже хочу наголосити, що з того часу ми дружимо. Мені дуже подобається з ним спілкуватися, тому що він надзвичайно цікава особистість і має великий досвід як політичний, так і діловий", - зауважив Дуда. 

Водночас він зауважив, що мав плідну та результативну співпрацю не лише з Трампом, а і з Бараком Обамою та Джо Байденом. За його словами, "кожен з них зробив свій внесок у зміцнення та розширення польсько-американської дружби".

Дуда висловив упевненість у тому, що у разі перемоги Трампа на виборах США продовжать бути її союзником у НАТО. Також він певен у тому, що Трампа якщо стане президентом не виведе США з Північноатлантичного альянсу. 

"Пам'ятайте, що Трамп нині є учасником дуже серйозних американських політичних баталій. Це внутрішні справи Америки та рішення американських виборців, але це дуже важка політична гра. Ми, політики, особливо які брали участь у президентській кампанії, знаємо, наскільки складною є гра і що іноді використовуються дуже сильні аргументи, а іноді й різкі слова. Ця мова затихає після передвиборчої кампанії, і вся політична гра затихає. Це закони демократії та закони агітації", - пояснив він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, експрезидент США Дональд Трамп вперше заявив про важливість виживання України у війні з рф для Сполучених Штатів. Його заява була зроблена за лічені дні до дати, коли очолювана республіканцями Палата представників голосувала за допомогу Києву.
 

Головне