Meta запускає функцію створення каналів у WhatsApp. Україна серед перших девʼяти країн

Meta запускає функцію створення каналів у WhatsApp. Україна серед перших девʼяти країн

Корпорація Meta представила у WhatsApp функцію створення каналів. Україна увійшла в девʼять країн, яким анонсують цю функцію. Про це пише Reuters.

Функція дозволить адміністраторам створювати канали і надсилати туди тексти, фотографії, відео, наклейки та опитування.

Фотографії профілю і контактна інформація адміністраторів каналу не будуть видимими для підписників.

Наразі розробляють каталог каналів за категоріями, як-от новинні, тематичні або з повідомленнями від держорганів. Історію публікацій зберігатимуть на серверах не більш як 30 днів, кажуть у WhatsApp. Також адміністратори зможуть забороняти підписникам робити знімки екрана під час перегляду каналу та пересилати контент із нього.

У WhatsApp відзначають, що створюють "найбільш конфіденційний сервіс для публікації контенту".

Першими доступ до каналів отримають користувачі в Колумбії та Сінгапурі. За місяць Meta розширить доступ для користувачів в інших країнах.

Партнерами із запуску сервісу стануть Всесвітня організація охорони здоровʼя, футбольні клуби "Барселона" та "Манчестер Сіті", зазначає видання.

У червні анонсували формат каналів на кшталт аналогічної функції в Telegram. Перейти в потрібний канал можна буде через пошук за каталогом або за допомогою запрошення.

Канали також планують запустити в Instagram. Автори контенту зможуть "ділитися закулісними моментами" за допомогою тексту, фото, відео, голосових повідомлень та опитувань. Користувачі зможуть реагувати за допомогою емодзі та брати участь в опитуваннях.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, компанія Meta запустила Instagram Threads, що має стати конкурентом Twitter. За перші сім годин роботи Threads залучила 10 млн користувачів. Наразі застосунок доступний у всьому світі, крім ЄС. Станом на 12:00 6 липня за Києвом кількість реєстрацій перевищила 13 млн. Додаток Threads, доступний для попереднього замовлення в Apple App Store, буде пов’язаний з Instagram.

Головне