Meta забороняє акаунти Russia Today та інші російські державні ЗМІ

Meta забороняє акаунти Russia Today та інші російські державні ЗМІ

Компанія Meta повідомила про блокування медіагрупи "Россия сегодня" та інших російських державних медіа на своїх платформах.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на заяву Meta.

Компанія пояснила це рішення тим, що російські ЗМІ застосовували приховані методи для впливу в інтернеті.

"Після детального аналізу ми розширили наші заходи щодо російських державних ЗМІ. "Россия сегодня", RT та пов'язані з ними організації тепер заборонені в наших додатках по всьому світу через іноземне втручання", – йдеться в заяві Meta.

Заборона набуде чинності найближчими днями та стосуватиметься таких платформ, як Facebook, Instagram, WhatsApp і Threads.

За даними Reuters, це рішення є значною ескалацією політики Meta щодо російських державних медіа, оскільки раніше компанія лише обмежувала їх, блокуючи рекламу та знижуючи охоплення їхніх публікацій.

Нагадаємо, 14 вересня США запровадили санкції проти російського медіахолдингу "Россия сегодня" (включно з RT) та його генерального директора Дмитра Кисельова. Обмеження введені через звинувачення у підтримці російської розвідки та зборі коштів для армії рф.

Під санкції також потрапили інші підрозділи медіахолдингу, такі як "РІА Новості", радіо "Спутнік", телеканал RT та організація "Євразія", яка займається поширенням російської "культурної дипломатії".

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у Білому домі розкритикували слова Маска після замаху на Трампа.

Головне