Мешканець Рівненщини планував незаконно переправляти ухилянтів через кордон на Львівщині

Мешканець Рівненщини планував незаконно переправляти ухилянтів через кордон на Львівщині

Правоохоронні органи України успішно запобігли створенню нового каналу нелегального перетину державного кордону. Про це повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби.

Затримали громадянина України, мешканця Рівненської області, який намагався організувати незаконне переправлення людей за кордон.

Затриманий пропонував свої послуги військовозобов'язаним чоловікам, обіцяючи за значну грошову винагороду допомогти їм нелегально перетнути кордон. За даними слідства, злочинець планував залучити до своєї схеми прикордонника, який мав здійснювати пропуск осіб без внесення їхніх даних у відповідну базу. За таку "послугу" організатор пропонував 4000 доларів США.

Правоохоронці затримали підозрюваного "на гарячому". Під час обшуку, проведеного неподалік кордону на території Львівської області, було вилучено грошові кошти та транспортний засіб.

Наразі організатора протиправної діяльності затримано відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідство триває.

Нагадаємо, до суду подали справу проти двох жителів Буковини, яких звинувачують в організації нелегального перетину кордону для військовозобов'язаних чоловіків. Про це повідомляють у прокуратурі Чернівецької області.

Як писали "Ми-Україна" раніше, керівник агентурної групи отримав довічний термін ув’язнення за підготовку терактів проти Збройних сил України. Його спільнику суд призначив 15 років позбавлення волі. Про це повідомляє Служба безпеки України.

Головне