Мережеві обмеження в Україні через російські атаки на підстанції, - Міненерго

Мережеві обмеження в Україні через російські атаки на підстанції, - Міненерго

Через постійні російські атаки на підстанції в Україні діють мережеві обмеження, які унеможливлюють передачу всієї наявної генерації електроенергії.

Про це повідомляє Міненерго з посиланням на міністра енергетики України Германа Галущенко.

“На жаль, у нас є мережеві обмеження. Але знову-таки, чому це сталося. Це наслідок російських атак на підстанції. Це постійні удари і, на жаль, удари, які іноді досягають мети", - зазначив Галущенко. 

Він пояснив, що внаслідок цих обмежень неможливо передати всю наявну генерацію в певному регіоні.

“Магістральні та розподільні підстанції нарівні з обʼєктами, які генерують електроенергію,  є одними з основних цілей російських ракетних атак”, - йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, у Львівській області скасовано погодинні відключення електроенергії за розпорядженням НЕК "Укренерго". Відновлення графіку відключень буде здійснено за окремим розпорядженням. Тим часом у інших регіонах України відключення світла триватимуть протягом доби.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Державна інспекція енергетичного нагляду України посилила контроль за операторами системи розподілу (обленерго) по всій країні. У шести областях країни виявлено численні порушення графіків знеструмлень.

Головне