Мер Маріуполя розповів, скільки років піде на повне відновлення міста після деокупації

Мер Маріуполя розповів, скільки років піде на повне відновлення міста після деокупації

Мер Маріуполя Вадим Бойченко заявив, що для повного відновлення міста після того, що з ним зробили окупанти, знадобиться близько 20 років. 

За його словами, йдеться про ліквідацію наслідків окупації, відновлення та будівництво нового сучасного міста. У цьому контексті мер Маріуполя згадав про "Mariupol Reborn" - план швидких дій на 2 роки та 154 проєкти.

"Якщо говорити про план "Mariupol Reborn", то він складається з двох частин. "План швидких дій" передбачає 2 роки і 154 проєкти. Якщо говоримо про повне відродження міст до тої чисельності населення, яка була до війни - це 20 років", - розповів Бойченко.

Також він додав, що Україна вже звернулися до європейських партнерів для допомоги з визначенням чітких термінів вартості відновлення міста. Бойченко наголосив, що зараз усе більше міжнародних партнерів готові допомогти відновити Маріуполь після його звільнення від окупантів.

Як повідомляли "Ми-Україна", у тимчасово окупованому Маріуполі росіяни оголосили про старт так званої "інвентаризації". Це може торкнутися порожнього житла у місті, щоб згодом вилучити його.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.