"Мені оголосять імпічмент і посадять": Зурабішвілі про своє майбутнє після виборів у Грузії

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі допустила, що у разі перемоги партії "Грузинська мрія" на прийдешніх виборах їй загрожує імпічмент та ув'язнення. Про це лідера країни заявила в інтерв'ю Mtavari.

"Імовірно, мені оголосить про імпічмент і посадять у в'язницю, якщо це станеться", - заявила вона. 

Парламентські вибори в країні відбудуться вже цього тижня - 26 жовтня. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москва роками шпигувала за Грузією: хакери проникли в усі ключові системи країни

Як відомо, 20 жовтня у Тбілісі пройшла проєвропейська акція "Грузія обирає Європейський Союз". У заході взяла участь і президентка - вона виступила перед тисячами прихильників європейської інтеграції, закликавши голосувати проти правлячої партії "Грузинська мрія" на парламентських виборах. 

Зурабішвілі, яка була обрана в 2018 році за підтримки "Грузинської мрії", тепер стала одним з найгостріших її критиків. Вона намагається об'єднати опозиційні сили проти керівної партії, яку звинувачують у підриві євроінтеграційних перспектив країни.

Минулого року Грузія отримала статус кандидата в ЄС. Однак відносини з Брюсселем погіршились через ухвалення "Грузинською мрією" закону про "іноземних агентів" у травні, який критики вважають проросійським. У липні лідери ЄС офіційно призупинили процес вступу країни до блоку

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президентка Грузії виступила з заявою: Закон про "іноагентів" і методи нашого уряду - російські

Як писав "Ми-Україна", раніше цього місяця спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі оголосив про намір партії "Грузинська мрія" ініціювати процедуру імпічменту проти президентки Зурабішвілі.

Головне