Мельник: Німці мають шанс допомогти Україні виграти війну

Мельник: Німці мають шанс допомогти Україні виграти війну

Світ має усе, щоб допомогти Україні виграти війну проти російської федерації. Про це заявив заступник Міністра закордонних справ та Посол України в Німеччині (2015-2022рр..) Андрій Мельник в ефірі телеканалу "Ми-Україна".

"Я думаю, що вони цього ще не відчувають, але Буча для них стала дуже серйозним шоком. Якщо порівнювати з початку війни, саме Буча стала другим шоком. Через це чимало процесів зрушилося з місця. Чи відчувають вони провину - навряд чи, можливо з часом. Ви ж бачили позицію Меркель, яка 16 років керувала Німеччиною. Вона залишила цю посаду на початку грудня, за два з половиною місяці до початку війни. Досі ми бачимо, що з її боку не були зроблені фатальні кроки й рішення, які з нашої точки зору, зробили цю війну можливою. Це речі, на які сьогодні німецьке суспільство не готове дати відповідь", - зауважив він.

За його словами, деякі політики в Берліні вважають, що Німеччина несе співвідповідальність за те, що сталося.

"Я думаю, що німцям не уникнути цієї дискусії. Я б хотів, щоб ця дискусія була легшою для них. Сьогодні є шанс у кожного німця зробити внесок у цю війну, щоб Україна цю війну виграла у цьому році", - додав Мельник.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Зеленський з робочою поїздкою відвідав Миколаївську область.

Головне