Мельбурн заборонив прокат електросамокатів в місті: названа причина

Мельбурн заборонив прокат електросамокатів в місті: названа причина

Міська рада австралійського Мельбурна прийняла рішення заборонити прокат електричних самокатів, посилаючись на неприйнятні ризики для безпеки жителів та гостей міста.

Як пише ВВС, це рішення стало різким поворотом у політиці міста, яке лише два роки тому схвалило пілотний проєкт з впровадження електросамокатів.

"Занадто багато людей їздять по пішохідних доріжках. Люди не паркують їх належним чином. Вони перекинуті, розкидані по місту, як конфетті, як сміття, створюючи небезпеку спотикання", - прокоментував мер Мельбурна Ніколас Ріс.

Відповідне рішення було прийняте після численних скарг та обурення громадськості, викликаних сотнями аварій за час експерименту.

Місцевим операторам Lime та Neuron було наказано прибрати самокати протягом 30 днів, попри те, що їхні контракти мали діяти ще шість місяців. Обидві компанії висловили своє розчарування рішенням, наголошуючи на значних інвестиціях у підвищення безпеки та посилення правил користування самокатами.

Як відомо, Королівська лікарня Мельбурна повідомила про близько 250 випадків травмування водіїв самокатів, які потрапили до відділення невідкладної допомоги в 2022 році. Більшість інцидентів були пов'язані з такими факторами, як сп'яніння, перевищення швидкості та відсутність шолома. Були навіть зафіксовані смертельні випадки та пошкодження головного мозку.

До Мельбурна прокат електросамокатів заборонив Париж, так само після досить короткого періоду їх використання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати електросамокат: нюанси та особливості, які варто знати перед покупкою

Як писав "Ми-Україна", раніше цього місяця прем'єр-міністр Австралії Ентоні Албанізі оголосив про підвищення рівня терористичної загрози в країні з "можливого" до "ймовірного". 

Головне