Оперував у підвалі: як медик з Харкова рятував українців

Оперував у підвалі: як медик з Харкова рятував українців

На початку війни вони об’єдналися, щоб рятувати життя українців. Поки лікарні були переповнені, медики створювали свої канали у соцмережах і приймали усіх, кому потрібна була допомога.

Редакція телеканалу "Ми-Україна" дізналася історію хірурга з Харкова Івана Панченка.

"Був чоловік з осколковим пораненням, вони десь їхали по Салтівці, щось прилетіло і їм прошило машину наскрізь", - розповів медик.

Уламок застряг просто у грудях харків’янина. Часу везти його у лікарню не було і навколо все вибухало. Люди дізнались, що поряд у підвалі багатоповерхівки є хірург і попросились до нього.

"Приїхали сюди і в підвалі на піддонах все робили. У мене вдома завжди є стерильні інструменти, є всі медиками, тому була можливість допомогти", - пояснив Панченко.

Чоловік у березні був єдиним хірургом у цьому мікрорайоні, в підвалі надав допомогу усім, хто її потребував. Коли вже несила було залишатись у Харкові, то з родиною переїхав до Вінниці, де став медиком-волонтером.

Дружина та донька Івана повернулись до Харкова, він би і сам хотів, але не може через роботу. У рідному місті поки вакансій немає.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Туреччині через обвалення будинків у зв’язку з землетрусом затримано майже 1000 осіб. Затриманих осіб підозрюють у недобросовісному будівництві. Їх перевіряють на порушення будівельних стандартів, які мали б забезпечувати будинки стійкістю до підземних поштовхів.

Головне