Медикині та фармацевтки повинні стати на військовий облік, щоб далі працювати

Медикині та фармацевтки повинні стати на військовий облік, щоб далі працювати

Тепер всі жінки-медики та жінки-фармацевти повинні стати на військовий облік, якщо бажають працювати далі. Про це повідомили у Кабміні.

Виключили в норму, за якою медикині чи фармацевтки, які не стоять на військовому обліку в ТЦК, могли працевлаштовуватися як невійськовозобов’язані.

Раніше передбачали, що жінки, які здобули медичну освіту та не перебували на військовому обліку, могли працевлаштовуватися як невійськовозобов’язані до кінця 2026 року. Тепер таку норму виключили.

Чинними лишаються норми, за якими керівники державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій повідомляють відповідним ТЦК про жінок, які працюють у зазначених органах, на підприємствах, в установах та організаціях та які здобули освіту за медичною або фармацевтичною спеціальністю і не перебувають на військовому обліку у районних ТЦК.

Непрацевлаштовані жінки мають самостійно прибути до ТЦК, щоб їх узяли на військовий облік, йдеться в постанові.

Нагадаємо, служба безпеки України та Національна поліція викрили та затримали злочинну групу, яка масово підробляла та продавала документи України та Європейського Союзу.

Як писали "Ми-Україна" раніше, федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер та прем’єр Британії Ріші Сунак обговорили посилення підтримки України. Про це повідомив Негаммер під час спільної із Сунаком пресконференції у Відні.

 

Головне