Матяш: Якщо не хочеш воювати за цю країну, віддай своє електоральне право

Матяш: Якщо не хочеш воювати за цю країну, віддай своє електоральне право

Після війни в українському суспільстві буде доволі серйозна напруга й владі вже зараз потрібно думати, як це питання вирішувати. Таку думку в ефірі телеканалу "Ми-Україна" висловив український військовий Олександр “Мадяр” Матяш.

"Зараз кількість людей, які братимуть безпосередню участь у активних бойових діях, буде критично великою. І питання до тих, хто не буде брати участь після війни, буде відкрите. І це буде доволі серйозна напруга в суспільстві. І сьогодні нашому керівництву треба вже думати, як це питання вирішувати. Це буде саме про те, хто ти, де ти був, що ти робив. Тому що кожен з нас, тих, хто знаходиться на лінії зіткнення, кожен, хто воює, він втратив своїх друзів, й в мене питання, чому мій друг мав віддати своє життя або здоров'я, а не наприклад от ти, такий-то, який був у Польщі й умовно не допомагав, нічого не робив", - зазначив Олександр Матяш.

Він також наголосив, що частко на фронт йдуть невмотивовані люди.

"Я прочитав дуже слушну думку щодо того, що зараз проводиться якась мобілізація. Чому якась? Тому що я не бачу її у відкритих джерелах, як вона відбувається. І зараз повістки до військкоматів отримують люди, яких я може й не хотів би бачити у своєму підрозділі. Це невмотивовані? ненавчені… Там такий набір особливостей. І я б, наприклад, з точки зору держави, запропонував їм залишити громадянство цієї країни, отримати паспорт негромадянина. Не хочеш воювати за цю країну - віддай своє  електоральне право. Не можеш воювати з якихось переконань - є інші методи допомагати нам у цій війні", - заявив військовий.

Разом з тим Олександр Матяш переконаний, що це непопулярне рішення й його скоріше за все не буде, але сьогодні воно Україні дуже потрібне.

Головне