Мати дітей Павла Дурова заявила про права на Telegram

Мати дітей Павла Дурова заявила про права на Telegram

Ірина Болгар, яка стверджує, що є матір'ю трьох дітей засновника Telegram Павла Дурова, заявили про права на соцмережу.

Про це вона написала у Instagram.

43-річна жінка має намір домогтися від мільйонера фінансової підтримки для своїх двох синів і доньки. За її словами, незважаючи на обіцянки, за десять років "незареєстрованих відносин" з Дуровим жодного спільного майна на її ім'я не було оформлено.

"Мені постійно давали запевнення й обіцянки, у які я щиро вірила, що в мене і моїх дітей завжди буде доступ до наших сімейних ресурсів, незважаючи на те, що наш шлюб офіційно не було зареєстровано, а спільно нажите майно, включно з основним активом - месенджером Telegram, - було зареєстровано винятково на нього. Я також довіряла його обіцянкам і запевненням про те, що для дітей будуть створені трастові фонди, які гарантують їхню фінансову безпеку", - йдеться у дописі.

Вона також заявила, що витратила кілька років на пошуки дорогої нерухомості, яка могла б стати постійним домом для дітей, але жодної такої нерухомості так і не було придбано.

Болгар сказала, що мала нотаріально завірені безстрокові угоди, які давали доступ до банківських рахунків і право орендувати будь-яку нерухомість з обов'язком Дурова покривати орендну плату без обмежень щодо строків і суми. Всі усні та письмові угоди нібито були порушені, а обіцянки - невиконаними.

Жінка також зазначила, що в деяких країнах незареєстровані стосунки можуть вважатися офіційним шлюбом з точки зору майнових прав. В інших країнах можливе визнання фактичного шлюбу, а в деяких випадках можна претендувати на частку спільно нажитого майна згідно з цивільним законодавством.

"Багато жінок, особливо ті, що мають дітей, опиняються в схожих ситуаціях. Схоже, це соціальне питання, яке потребує законодавчої уваги, оскільки в швидко мінливому сучасному світі, де інститут шлюбу стає менш актуальним, зростає необхідність у наданні правового захисту учасникам фактичних сімейних відносин, - додала вона.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Telegram планує модерувати приватні чати після арешту засновника Павла Дурова.

Головне