Масштабна спецоперація: перекрито канали збуту зброї та наркотиків, 116 підозрюваних по всій Україні

Масштабна спецоперація: перекрито канали збуту зброї та наркотиків, 116 підозрюваних по всій Україні

Правоохоронні органи України провели масштабну спецоперацію, спрямовану на ліквідацію каналів незаконного обігу зброї, боєприпасів та наркотичних речовин. Про це повідомили у пресслужбі Офісу Генпрокурора. 

У результаті скоординованих дій співробітників Державного бюро розслідувань, Департаменту стратегічних розслідувань та Національної поліції виявлено 116 підозрюваних по всій країні.

Під час проведення майже 130 обшуків правоохоронці вилучили значний арсенал зброї та боєприпасів, серед яких: міни, гранатомети, автомати, кулемети, детонатори, гранати та десятки тисяч набоїв. Окрім того, виявлено наркотичні речовини на суму понад 15 мільйонів гривень, включаючи амфетамін, MDMA, канабіс та інші психотропні речовини.

Важливим результатом операції стало припинення діяльності підпільної лабораторії з виготовлення наркотиків. Правоохоронці також конфіскували грошові кошти, засоби зв'язку та документацію, що підтверджує незаконну діяльність.

За підсумками спецоперації 49 осіб підозрюються у незаконному зберіганні та збуті зброї, 67 - у незаконному обігу наркотиків, а 11 - у збуті наркотиків у складі організованої злочинної групи.

Хоча конкретні області проведення операції не розголошуються, відомо про участь Тернопільської спеціалізованої прокуратури та Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони західного регіону.

Наразі слідчі дії тривають, а підозрюваним обирають запобіжні заходи. Ця операція є важливим кроком у протидії незаконному обігу зброї та наркотиків, що сприятиме зміцненню безпеки в Україні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, до складу пакету, згідно з інформацією від анонімних офіційних осіб, планується включити патрульні катери, додаткові боєприпаси для систем HIMARS, артилерійські снаряди калібру 155 і 105 мм, а також інше озброєння. 

Головне