Масштабна пожежа під Алуштою: палав газорозподільний вузол, полум'я перекинулось на ліс

Масштабна пожежа під Алуштою: палав газорозподільний вузол, полум'я перекинулось на ліс

В окупованому Криму, в районі Алушти, сталася надзвичайна ситуація - у селі Виноградне відбулася розгерметизація підвісного мосту газової труби, що призвело до факельного горіння. Перед пожежею було чутно вибух, пишуть росЗМІ. 

Російське МНС повідомило, що станом на 1:00 пожежу вдалося локалізувати на площі 1500 кв. м. Водночас місцеві пабліки заявили, що вогонь охопив не лише газорозподільні мережі, але й прилеглі лісові території. Вранці у відомстві заявили, що площа займання під Алуштою склала майже 4200 квадратів та додали, що пожежники "ліквідували горіння лісової підстилки". 

Внаслідок аварії газопостачання було призупинено для приблизно 1700 абонентів у 14 населених пунктах поблизу Алушти. Мер міста, Галина Огньова, попередила місцевих про можливе обмеження подачі газу 7 липня у наступному переліку міст та сіл: Алушта, Малий маяк, Утьос, Чайка, Бондаренкове, Лазурне, Виноградне, Кипарисне, Пушкіно, Лучисте, Лаванда, Семидвір'я, Верхня Кутузівка та Нижня-Кутузівка.

Так звана місцева "влада" заперечує можливу диверсію, називаючи причиною НС "технічні несправності". 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Краснодарському краї росії вночі 6 липня внаслідок падіння уламків безпілотників горіли резервуари з паливом. Цілями атак були об'єкти в кількох муніципалітетах регіону - Єйському, Ленінградському і Павлівському районах. У Єйську дрони буцімто збили засобами ППО, однак уламки пошкодили вежу стільникового зв'язку.

Головне