Масштабна корупційна схема в дорожній сфері: НАБУ виявили збитки майже на 300 млн грн

Масштабна корупційна схема в дорожній сфері: НАБУ виявили збитки майже на 300 млн грн

НАБУ і САП виявили масштабну корупційну схему в дорожній сфері, унаслідок якої державному бюджету завдано понад 286 мільйонів гривень збитків під час повномасштабного вторгнення рф.

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України. 

НАБУ і САП 12 вересня повідомили про підозру п’яти особам, включаючи ексголову, ексзаступника голови, екскерівника департаменту та ексначальника відділу дорожнього господарства Дніпропетровської ОДА, а також керівнику суб’єкта господарської діяльності. Всі вони підозрюються у вчиненні корупційних злочинів за ч. 2 ст. 364 КК України.

Згідно з даними слідства, у 2022 році, в умовах воєнного стану, підозрювані підмінили інформацію у документації, щоб забезпечити першочергове фінансування експлуатаційного обслуговування доріг, уникнувши необхідності розробки проектної документації та технічного нагляду.

Витрати на обслуговування штучно завищили до 1,5 мільярда гривень, уклавши договори з компанією, пов’язаною із ексголовою Дніпропетровської ОДА. Вартість матеріалів була завищена на понад 286 мільйонів гривень.

Частина коштів була виведена на рахунки інших компаній, пов’язаних з топпосадовцем та його заступником. Наразі триває вивчення фактів можливого легалізації незаконно одержаних коштів та встановлюється причетність до злочину інших осіб.

Як писали “Ми-Україна” раніше, група українських пілотів розпочала підготовку на винищувачах F-16 у Румунії.

Головне