Масової мобілізації на ТОТ ми не бачимо, - мер Мелітополя

Масової мобілізації на ТОТ ми не бачимо, - мер Мелітополя

Міський голова Мелітополя Іван Федоров заявив, що наразі масової мобілізації на тимчасово окупованих територіях не було зафіксовано.

Про це Федоров розповів в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

Водночас, за словами мера міста, російські окупанти утворили три "добровольчі підрозділи". У них наразі намагаються затягнути українців. Вони також встановили штраф за відмову від мобілізації - щонайменше 50 тис. рублів. Місцевим також погрожують депортацією.

"Ми знаємо випадки, коли окупанти забирали мешканців в полон і відправляли їх на передову - рити окопи та будувати захисні споруди", - розповів Іван Федоров в ефірі.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Мелітополі росіяни транспортують військову техніку переважно в нічний час. За словами мера, для цього вони відключають освітлення та зв’язок. Відомо, що у п’ятницю, 21 липня, вдень через Мелітополь з Херсона на Бердянськ пройшла величезна колона “камазів”.

Федоров зазначив, що російські загарбники за кермом дуже небезпечні. Адже відчувають себе безкарними і не зважають на цивільні автівки. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, міський голова Мелітополя Іван Федоров розповів, що російські окупаційні війська перетворили місто у центр репресій захопленої частини Запорізької області. Мер міста, коментуючи створення так званих “загонів Путіна” у місті, зазначив, що місто обрали як ворожий адміністративний центр. Тому по своїх шаблонах окупанти і створюють там свої угруповання для пропаганди.

Головне