Масовий збій у роботі Telegram: користувачі скаржаться на проблеми з доступом та відправкою повідомлень

Масовий збій у роботі Telegram: користувачі скаржаться на проблеми з доступом та відправкою повідомлень

Месенджер Telegram зіткнувся з масовим збоєм у роботі вдень 10 вересня. За даними порталу Downdetector, близько 70% користувачів не змогли зайти в додаток, тоді як 20% повідомляли про неможливість відправки повідомлень. 

Масштабні проблеми почалися приблизно о 12:00, однак протягом наступних 30 хвилин кількість скарг поступово зменшилася.

Користувачі з різних країн скаржилися на повільне завантаження контенту, медіафайлів, а також затримки при відправленні повідомлень. Деякі повідомляли про неможливість перегляду відео або аудіофайлів. Станом на 12:50 робота месенджера в Україні почала поступово відновлюватися.

Причини збою наразі невідомі, і жодних офіційних коментарів від представників Telegram поки що не надходило. Проблеми з підключенням до серверів, роботою додатку та передачею даних є основними скаргами користувачів.

Нагадаємо, що Telegram залишається популярним месенджером серед українців, незважаючи на періодичні дискусії щодо його блокування. Більшість українців підтримують деякі обмеження та контроль месенджера, проте тільки 26% вважають, що його не слід контролювати взагалі.

На момент написання новини ситуація зі збоєм стабілізується, але проблеми з повільною роботою додатку все ще спостерігаються у багатьох користувачів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Федеральна служба кібербезпеки Німеччини виявила, що кібератаки проти країн НАТО та Євросоюзу здійснює російське злочинне кіберугруповання UNC2589, яке працює на російське ГРУ.

Головне