Масований удар: “Хезболла” випустила по Ізраїлю понад 100 ракет за пів години

Масований удар: “Хезболла” випустила по Ізраїлю понад 100 ракет за пів години

Ліванське терористичне угруповання “Хезболла” завдало двох ударів по Ізраїлю, випустивши понад 100 ракет за пів години у вівторок, 8 жовтня. Під удар потрапило місто Хайфа, пишуть ізраїльські ЗМІ. 

Атака була здійснена з півдня Лівану. Спочатку “Хезболла” випустила 85 ракет, а пізніше атакувала північ Ізраїлю ще 20 ракетами.

Під час обстрілу в ізраїльському Кір’ят-Ямі постраждала 70-річна жінка, яка отримала численні осколкові поранення, її відправили до лікарні. Також внаслідок ракетної атаки пошкоджено кілька будинків на ізраїльській території.

Водночас Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) повідомила, що більшість ракет були перехоплені засобами ППО країни.

Як відомо, “Хезболла” здійснила атаку після повідомлення про ліквідацію голови свого логістичного штабу Сухайла Хусейна Хусейні у Бейруті.

За даними ЦАХАЛу, Хусейні був ключовою фігурою в логістиці та розподілі бюджету різних підрозділів терористичної організації, а також членом Ради джихаду "Хезболли", її вищого військового органу. Він відігравав важливу роль у постачанні зброї з Ірану і розподілі сучасного озброєння між підрозділами угруповання.

Раніше “Ми-Україна” повідомляли, що впродовж 7 жовтня армія Ізраїлю зазнала втрат у наземній військовій операції на території Лівану. Внаслідок бойових дій загинули двоє ізраїльських солдатів. Загальна кількість втрат серед ізраїльських військових на території Лівану сягнула 11 осіб.

Головне