Масований пуск ракет по Україні змусив Польщу підняти винищувачі

Масований пуск ракет по Україні змусив Польщу підняти винищувачі

Польща привела свої Військово-повітряні сили у стан підвищеної готовності у відповідь на масштабну ракетно-дронову атаку рф по території України вранці 26 серпня. 

Оперативне командування ЗС Польщі повідомило про підняття в повітря польської та союзницької авіації в південно-східній частині країни через загрозу, що виникла в Україні.

"З раннього ранку ми спостерігаємо інтенсивну діяльність дальньої авіації російської федерації, пов'язану з нанесенням ударів по об'єктах на території України, включаючи її західні регіони", - йдеться у заяві командування.

Польські військові зазначили, що подібну активність російської авіації востаннє фіксували 8 липня цього року. Вони підкреслили, що всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі вже запущено, а ситуація перебуває під постійним контролем.

Тим часом в Україні вранці 26 серпня було оголошено масштабну повітряну тривогу по всій території країни. Українська влада повідомила про загрозу ракетних ударів та атак безпілотників. Вибухи вже гриміли в Києві, Одесі, Дніпрі, Кропивницькому, Кривому Розі, Вінниці та інших містах. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, в російських містах Саратов та Енгельс в ніч на 26 серпня лунали вибухи. Там заявили про атаку дронів, а в обстрілі звинуватили Україну.

Головне