Масова детонація пейджерів в Лівані: "Хезболла" винуватить "Моссад" в закладенні вибухівки у 5000 пристроїв

Масова детонація пейджерів в Лівані:

Внаслідок вибухів пейджерів у Лівані 18 вересня загинуло дев'ять осіб, а ще тисячі отримали серйозні поранення. Оперативні дані навів ліванський міністр охорони здоров'я Фіраса Абіада, пише Reuters.

З 2750 поранених 200 перебувають у критичному стані.

Міністр інформації Лівану Зіад Макарі звинуватив у цьому інциденті "ізраїльську агресію", а "Хезболла" пообіцяла вжити заходів у відповідь. Парамілітарна ісламістська організація назвала цей інцидент "найбільшим порушенням безпеки" з початку конфлікту з Ізраїлем майже рік тому.

Джерела видання з числа ліванських спецслужб заявили, що за атакою стоїть зовнішня розвідувальна служба Ізраїлю "Моссад". За їхніми даними, саме вона заклала вибухівку у 5000 пейджерів, імпортованих угрупуванням "Хезболла" за кілька місяців до вибухів. 

Ліван заявив, що виробником пейджерів була тайванська Gold Apollo, однак компанія офіційно це спростувала. У її заяві вказано, що вона виробляла ці пристрої, а їх випустила компанія BAC, яка має ліцензію на використання її бренду.

Співрозмовники Reuters додали, що операція розроблялася протягом багатьох місяців. 
 
 Після масового вибуху пристроїв "Хезболла" заявила, що продовжуватиме "опір та свої операції з підтримки Гази, її народу" та пообіцяла "суворе покарання" для Ізраїлю.

Як писав "Ми-Україна" раніше, серед постраждалих в результаті детонації пейджері опинився посол Ірану в Лівані Моджтаба Амані.
 
 
 
 
 
 

Головне