Маслов: Суд в Гаазі допоможе спростувати твердження рф про нібито геноцид України на Донбасі

Маслов: Суд в Гаазі допоможе спростувати твердження рф про нібито геноцид України на Донбасі

Рішення Міжнародного суду ООН у Гаазі на користь Україні дозволить спростувати твердження рф про нібито геноцид стосовно населення Донбассу. Це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна" пояснив голова Комітету Верховної Ради з питань правової політики Денис Маслов.

"Нам цей суд був важливий тим заборонювальним приписом, який був на початку і ми його отримали, який порушила російська федерація. І друге - спростувати твердження російської федерації про нібито здійснення Україною геноциду по відношенню до населення Донецької і Луганської областей. Саме для спростування цього. Я скажу свою особисту точку зору з цього приводу. Для мене не скільки важливе рішення про юрисдикцію суду ООН по цій справі, а скільки спростувати саме твердження російської федерації про нібито здійснення нами геноциду", - зазначив Маслов.

Разом з тим парламентар визнав, що росія використала суд у Гаазі для своєї пропаганди.

"Вони там слайди показували з картинками і так далі. Відповідно українська сторона теж має використати цей майданчик для спростування цих безумних, ідіотських тверджень російської федерації і для доведення і показання всьому світу справжнього обличчя кремлівського режиму", - наголосив Денис Маслов.

Як повідомляли "Ми-Україна", Міжнародний суд ООН у Гаазі розпочав слухання у справі України проти росії щодо конвенції про геноцид. Українська сторона подала цей позов відразу ж після пономасштабного вторгнення росії.

Головне