Марокко: кількість загиблих внаслідок землетрусу сягнула вже майже 2500 осіб

Марокко: кількість загиблих внаслідок землетрусу сягнула вже майже 2500 осіб

Смертоносний землетрус, який сколихнув Марокко 8 вересня, забрав життя 2497 осіб. Свіжі дані навело Міністерство внутрішніх справ країни, пише France 24.

За оновленою інформацією, ще 2476 людей було травмовано.

Це землетрус, за попередньою оцінкою Геологічної служби США (USGS), є найпотужнішим у цьому районі за понад сторіччя. Фахівці пояснюють, що підземні поштовхи такої сили тут є "рідкісними, але не несподіваними". За офіційними даними, у цій частині Марокко від 1900 року не було жодного землетрусу магнітудою у понад 6,0 балів.

Як відомо, землетрус у Марокко 8 вересня ввечері стався приблизно за 47 миль на південний схід від Марракеша, на глибині близько 11 миль, що відносить його до категорії неглибоких землетрусів, які мають тенденцію бути більш руйнівними. За даними Управління ООН з координації гуманітарних питань, від стихійного лиха постраждало понад 300 000 осіб у Марракеш та його околицях.

Низка країн вже надали допомогу постраждалим регіонам Марокко. Наприклад, влада Катару відправила до країни сім пошуково-рятувальних вертольотів, намети, медичне обладнання та харчові продукти. Міжнародний Комітет Червоного Хреста виділив приблизно один млн доларів зі свого фонду з надзвичайних ситуацій для підтримки філії організації в Марокко. Про намір виділити п'ять мільйонів євро на допомогу гуманітарним організаціям, які надають допомогу районам, які постраждали від землетрусу, оголосила і Франція.

Як писав "Ми-Україна" раніше, станом на ранок 11 вересня було відомо про понад 2100 загиблих та ще 2400 постраждалих.

Головне