Маляр: Росіяни вимагають гроші за виїзд з окупованих територій України

Маляр: Росіяни вимагають гроші за виїзд з окупованих територій України

Росіяни вимагають гроші у людей за виїзд з окупованих територій України. Загарбники роблять це заради власного збагачення.

Про це заявила заступниця голови Міністерства оборони України Ганна Маляр у своєму Telegram-каналі. За її словами, російські окупаційні війська намагаються навмисно загострювати суспільну напругу в окремих районах на тимчасово окупованій території України з метою спонукати місцеве населення виїхати до рф.

"Зокрема, збільшилась кількість випадків грубого і зневажливого ставлення військовослужбовців російських окупаційних військ до місцевого населення", - йдеться в повідомленні.

При цьому, для власного збагачення російські окупанти намагаються використати вимушений виїзд громадян на територію росії.

"Зокрема, під час перетину переселенцями блокпостів, погрожуючи зброєю, військовослужбовці зс рф, під різними приводами, вимагають віддати їм кошти та виявлені матеріальні цінності", - розповіла Ганна Маляр.

Нагадаємо, на кордоні з росією запрацював пункт пропуску для жителей окупованих територій, які хочуть повернутися в Україну. Йдеться про пункт у Сумській області, Колотилівка (російська федерація) – Покровка (Україна). При цьому на українському кордоні діє волонтерський гуманітарний центр, де всі українці можуть отримати безкоштовну психологічну, юридичну та гуманітарну допомогу, а також переночувати і дістатися до Сум або інших міст України.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, минулого тижня російські війська збільшили кількість обстрілів на сході і витратили там майже пів мільйона боєприпасів. Також Маляр зазначила, що позаминулого тижня ворог використав близько 400 тис. боєприпасів. Минулого тижня кількість збільшилася майже на 100 тис.

Головне