Маляр пояснила, чому окупанти почали частіше бити по північних кордонах України

Маляр пояснила, чому окупанти почали частіше бити по північних кордонах України

Росіяни періодично обстрілюють північні кордони України, щоб ЗСУ сконцентували там війська і не направляли їх на схід та південь. Про це розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"З обох боків здійснюються, і вони періодично збільшуються, обстріли з метою сконцентрувати там наші сили, щоб ми не могли ці війська використати на інших напрямках. Тобто там росіяни таку тактику обрали", - зазначила Маляр.

При цьому вона додала, що дуже часто в результаті таких обстрілів гинуть мирні жителі.

"На жаль гинуть цивільні люди через це. Але росіяни ж воюють з цивільними", - наголосила заступниця міністра оборони.

Нагадаємо, у понеділок вранці, 3 липня, російські окупанти атакували дронами місто Суми. Удар було здійснено по центру міста - "прилетіло" у пʼятиповерховий житловий будинок. У результаті атаки загинули три людини і ще 21 - постраждала. Згодом Президент Володимир Зеленський повідомив, що окупанти били по будівлі СБУ, однак влучили у багатоповерхівку.

Як повідомляли "Ми-Україна", раніше Ганна Маляр розповіла, що окупанти намагаються зупинити наступ ЗСУ усіма можливими способами. Так, на півдні країни росіяни задіяли бригаду, яка ганебно тікала з Херсона.

Головне