Малюнок Мікеланджело з листом його останнього прямого нащадка продали за понад $200 тисяч

Малюнок Мікеланджело з листом його останнього прямого нащадка продали за понад $200 тисяч

На аукціоні Christie’s у Нью-Йорку за понад 200 000 доларів продали малюнок художника Мікеланджело з листом його останнього прямого нащадка. Про це пише Artnews.

Видання зазначає, що проданий малюнок мармурової брили знайшли на задній частині іншої картини, яка зберігалася у приватній колекції. Також там було написано італійське слово "simile" ("подібний", - ред.). Спеціалісти Christie’s вважають, що Мікеланджело намалював його під час роботи над стелею Сикстинської капели.

У Christie’s підтвердили, що саме Мікеланджело зробив малюнок. Хто придбав вибір - не розголошується. Однак відомо, що кінцева вартість малюнка значно перевищила першочергову ціну у 8 000 доларів.

Лист, який пропонувався разом з малюнком, у 1836 році написав останній прямий нащадок Мікеланджело - Козімо Буонарроті. Він пропонував витвір Джону Боурінгу, який згодом став губернатором Гонконгу і чий підпис стоїть знизу на папері. 

Як відомо, більшість робіт Мікеланджело зберігаються у музеї Каса Буонарроті у Флоренції, Італія.

Раніше "Ми-Україна" повідомляли, що на аукціоні продали вставну щелепу Вінстона Черчилля за 22,7 тисячі доларів (853 тисячі гривень). Черчилль носив його коли оголошував свою знамениту промову "Ми битимемося на пляжах" під час Другої світової війни в 1940 році. 

Головне