Малюк: Україна адаптує різні види озброєння для морських дронів

Малюк: Україна адаптує різні види озброєння для морських дронів

Українські спеціалісти адаптують різні види озброєння для морських дронів. Про це розповів голова Служби безпеки України Василь Малюк.

Він нагадав, що морські дрони не лише успішно б'ють по кораблях російських загарбників. Їх також ефективно використовуються для дистанційного мінування.

"Сьогодні ми показали адаптований РСЗВ "Град" - їх ми почали використовувати в грудні. Але росіяни показали їх декілька днів тому, тому і ми дозволили собі показати їх. І попереду ще багато сюрпризів", - наголосив Малюк.

Нагадаємо, раніше СБУ оголосила про успішне оснащення морських дронів "Sea Baby" реактивними системами залпового вогню. Вперше дрон “Sea Baby”, оснащений системами реактивного залпового вогню "Град", Україна застосувала ще у грудні минулого року. 

Згодом голова СБУ Василь Малюк розповів, що Sea Baby з РСЗВ "Град" успішно били по опорних пунктах на Кінбурнській косі.

Як повідомляли "Ми-Україна", над Казанню (столиця Республіки Татарстан, росія) помітили безпілотний літальний апарат. Росавіація оголосила про тимчасове припинення роботи аеропортів Казані та Нижньокамська для забезпечення безпеки польотів.

Головне