Мальдіви заборонять громадянам Ізраїлю в'їзд до країни

Мальдіви заборонять громадянам Ізраїлю в'їзд до країни

На тлі війни, яку Ізраїль веде проти Хамас у Секторі Гази, Мальдіви оголосили про заборону в'їзду в країну для власників ізраїльських паспортів. Як пише CNN, відповідне рішення було прийнято президентом Мальдів Мохамедом Муіззу за рекомендацією Кабінету міністрів.

Ці зміни будуть внесені до законодавства країни, а для нагляду за цим процесом буде створено спеціальний підкомітет при кабінеті міністрів.

У відповідь на це, МЗС Ізраїлю порадило своїм громадянам уникати поїздок на Мальдіви. Тим ізраїльтянам, які вже перебувають на островах, рекомендовано розглянути можливість виїзду, оскільки в разі потрапляння в скрутне становище їм буде складно отримати допомогу.

Президент Мальдів також оголосив про призначення спеціального представника для оцінки потреб палестинців та організацію збору коштів для надання допомоги "братам та сестрам у Палестині" спільно з Ближньосхідним агентством ООН для допомоги палестинським біженцям (БАПОР). Крім того, в країні відбудеться загальнонаціональний мітинг під гаслом "Мальдівці солідарні з Палестиною".

Рішення про заборону на в'їзд громадян Ізраїлю було прийнято за кілька днів після того, як Муіззу виступив із засудженням ізраїльського авіаудару по табору переміщених осіб у місті Рафах, що на півдні Сектору Гази, внаслідок якого загинуло не менше 45 осіб.

"Разом з урядом і народом Мальдів я закликаю до негайного припинення вогню, припинення насильства та безперешкодного доступу до гуманітарної допомоги", - наголосив тоді мальдівський лідер у соцмережі X.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що його країна не піде на припинення вогню в Секторі Гази, поки терористична організація ХАМАС не буде знищена повністю.

Головне