Макрон зустрівся з українськими військовими та показав, як проходять їхні навчання у Франції

Макрон зустрівся з українськими військовими та показав, як проходять їхні навчання у Франції

Президент Франції Емманюель Макрон зустрівся з українськими військовими 155-ї бригади, які проходять навчання в регіоні Гранд Ест на сході Франції. На зустрічі, яка пройшла у середу, 9 жовтня, главу французької держави супроводжували міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню та міністр оборони України Рустем Умєров, повідомляють ЗМІ. 

Під час спілкування з українськими солдатами, Макрон побажав їм успіху. 

“Ми зі свого боку докладемо всіх зусиль, щоб підготувати вас якомога краще”, - додав зокрема президент Франції. 

Спілкування Макрона з українськими військовими тривало понад пів години. Глава французької держави підходив особисто до кожного українського бійця та розпитував, де саме та скільки він воював, а також якої саме підготовки йому не вистачає.

Також Макрон у соцмережі Х оприлюднив кадри з навчань 155-ї української бригади.

За словами полковника, який безпосередньо керує навчальним процесом, вишколи проходять добре, а “українські солдати просуваються швидше, ніж ми думали”, - зазначив він. Також військовий додав, що французи адаптують навчання до українських потреб.

Варто зауважити, що у Франції зараз навчаються приблизно 2300 військових, які сформують три піхотні батальйони та допоміжні підрозділи - інженерні, артилерійські, розвідувальні, наземні та повітряні засоби спостереження. Для того, щоб завершити підготовку і довести чисельність бригади до 4500 осіб, решту мають підготувати в Україні.

Як писав “Ми-Україна” раніше, Франція планує передати Україні винищувачі Mirage 2000.

Головне