Макрон застеріг світ від зменшення допомоги Україні

Макрон застеріг світ від зменшення допомоги Україні

Президент Франції Еммануель Макрон застеріг світ від послаблення підтримки України у її боротьбі проти російської агресії.

Про це він заявив під час свого візиту до Німеччини в неділю, 26 травня, передає Tagesschau.

Під час зустрічі з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром у Берліні, Макрон наголосив, що справжній мир передбачає можливість країни захищати свої кордони і суверенітет.

"Підтримка миру сьогодні означає підтримку тих, хто стоїть на боці правди. Мир не полягає у відмові від принципів. Це надання країні можливості захищати свої кордони та суверенітет", – заявив він.

У свою чергу Штайнмаєр підкреслив, що допомога Україні повинна тривати. Він додав, що співпраця між Німеччиною та Францією є ключовою для подолання геополітичних викликів, зокрема, російської агресії проти України та конфлікту в Газі.

На початку травня Макрон пообіцяв президенту України Володимиру Зеленському більше військової допомоги "в найближчі дні та тижні".

Варто нагадати, що 22 травня Франція здійснила перші тестові пуски модернізованої ракети, спроможної нести ядерну зброю. Йдеться про ядерний носій - ракету середньої дальності ASMPA-R - як запускається з винищувачів типу Rafale.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, армія російської федерації у неділю, 26 травня, атакувала два населені пункти Донецької області - Сіверськ та Часів Яр, в результаті загинули двоє мирних жителів.

Головне