Макрон запросив мене на відкриття Олімпіади: Зеленський відповів, чому не поїхав

Макрон запросив мене на відкриття Олімпіади: Зеленський відповів, чому не поїхав

Президент Володимир Зеленський розповів, що отримав особисте запрошення від французького колеги Еммануеля Макрона на церемонію відкриття Олімпійських ігор 2024 року в Парижі. В інтерв'ю французьким ЗМІ глава держави пояснив, чому не поїхав на захід.

"Я б задоволенням поїхав, якби не такий складний момент в моїй державі. Іноді я виїжджаю, у мене є ті чи інші зустрічі за кордоном, саміти. Зараз напружений момент на сході України. Зараз по нас б'ють росіяни, їм все одно - Олімпіада чи не Олімпіада. Вони б'ють по енергетиці. У нас була дуже складна ситуація з електрикою останні кілька місяців", - зазначив він.

Президент наголосив на своїй відповідальності перед країною в цей критичний час.

"Я, як президент держави вважаю, що не можу собі дозволити відкриття такої серйозної події як Олімпійські ігри і тому я просто не міг поїхати", - зауважив Зеленський.

Він також додав, що не зможе прибути і на церемонію закриття Олімпіади-2024.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 1 серпня Україна на Олімпіаді в Парижі отримала своє перше "срібло". Український стрілець Сергій Куліш завоював срібну медаль у змаганнях зі стрільби з пневматичної гвинтівки. Атлет кваліфікувався у фінал стрільби з гвинтівки з 50 метрів із трьох положень і програв боротьбу лише китайцю Лю Юкуню.

 

Головне