Макрон утретє переніс анонсовану поїздку в Україну: коли приїде

Макрон утретє переніс анонсовану поїздку в Україну: коли приїде

Французький лідер Еммануель Макрон вчергове з лютого відклав візит в Україну. Як пише Reuters, за останніми заявами керівництва Франції візит має відбутися найближчими тижнями. 

Початково Макрон збирався приїхати у лютому задля підписання безпекової угоди з Україною. Втім плани змінились, оскільки президент Володимир Зеленський сам "приїхав до Парижа для укладання угоди".

Друга дата візиту мала визначена на кінець березня. Однак і цей план реалізований не був, поїздку перенесли кінець поточного тижня.

"Очільники двох держав погодилися підтримувати тісний контакт, зокрема щодо візиту президента в Україну, який має відбутися в найближчі тижні", - цитує видання слова Макрона після його розмови з українським колегою.

За даними Reuters, відтермінування попереднього візиту сталось за лічені дні після того, як одна з російських ракет впала неподалік Зеленського та грецького прем'єра Кіріакоса Міцотакіса в Одесі. Макрон, як зазначається, також мав відвідати обласний центр.

Нагадаємо, в інтерв’ю італійському телеканалу Rai Зеленський розповів, що російський балістичний снаряд "прилетів" за 300-400 метрів від нього та Міцотакіса. Він додав, що оскільки ракету було запущено з Криму протиповітряна оборона не встигла відреагувати. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у лютому президент Франції Емманюель Макрон заявив, що не виключає відправку в Україну західних військ. Такий крок буде спрямований на те, щоб не дати росії виграти війну. Згодом французький прем'єр Франції Габріель Атталь прояснив, які війська і куди саме в Україну можна було б відправити. 

Головне