Макрон розкритикував Орбана за порівняння ЄС з радянською окупацією

Макрон розкритикував Орбана за порівняння ЄС з радянською окупацією

Президент Франції Емманюель Макрон розкритикував прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана за порівняння Європейського Союзу з радянською окупацією.

Про це повідомило видання The Guardian. За словами французького лідера, Брюссель не вторгався в Угорщину, а Угорщина самостійно прийняла суверенне рішення приєднатися до ЄС. При цьому в результаті вступу до блоку країна дуже виграла від членства і продовжує вигравати з моменту приєднання.

Макрон зазначив, що угорський народ живе набагато краще після приєднання до Євросоюзу. І це був суверенний вибір Будапешту.

Крім того, французький президент сказав, що немає причин забороняти зустрічі Віктора Орбана з президентом рф Володимиром Путіним. Проте ці зустрічі мають відбуватися за координації з країнами-членами Європейського Союзу. Як наголосив Макрон, членство в ЄС означає, що існують певні "обмеження". Водночас жодна держава у ЄС не повинна робити те, що послаблює блок.

За словами лідера Франції, він не має моральних чи етичних уроків для прем'єра Угорщини.

"Я не засуджую те, що він (Віктор Орбан - ред.) зробив. Я думаю, що це може бути корисним, хто знає, в який момент. Я просто кажу, що ми не повинні дозволити цьому послабити нас. Я думаю, що з початку війни в Україні наша сила полягала в тому, що ми були єдиними, швидкими і витримували лінію", - додав він.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, на саміті лідерів Європейського Союзу, який відбувся 26 жовтня, лідерів Угорщини та Словаччини закликали подумати про наслідки відмови у допомозі Україні.

Головне