Макрон провів конфіденційні переговори з Байденом та Шольцом щодо зміни стратегії Заходу у війні

Макрон провів конфіденційні переговори з Байденом та Шольцом щодо зміни стратегії Заходу у війні

Президент Франції Емманюель Макрон провів конфіденційні розмови з президентом США Джо Байденом і канцлером Німеччини Олафом Шольцом, щоб переконати їх змінити стратегію Заходу щодо війни рсії проти України. Про це повідомили у виданні The Wall Street Journal.

За даними видання, розмова відбулася у лютому. Президент Франції пропонував союзникам зайняти щодо РФ стратегічну позицію, яка мала б на столі всі військові варіанти. Макрон також просив припинити транслювати межі західного залучення у війну, щоб тримати Кремль у здогадках та напрузі.

Але Байден поставив під сумнів необхідність зміни стратегії, щоб не "провокувати Москву та ескалувати конфлікт". А Шольц виступив проти, бо на його переконання "ідея розділить союзників і зробить країни НАТО стороною конфлікту".

Однак президент Франції все-таки виступив із заявою, озвучивши ідеї, відкинуті іншими лідерами в приватному порядку того ж дня.

Нагадаємо, у Організації Об'єднаних Націй засудили удар Головного управління розвідки України по заводу з виробництва дронів-камікадзе Shahed 136 у російському Татарстані. Про це йдеться в заяві прессекретаря Генерального секретаря ООН Стефана Дюжарріка.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент Фінляндії Олександр Стубб вважає удари по російських НПЗ вельми прийнятними, оскільки росія "розуміє тільки таку мову". Про це він заявив під час прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським.

Головне