Макрон прокоментував допуск росіян до Олімпіади: Будемо слідкувати за ними

Макрон прокоментував допуск росіян до Олімпіади: Будемо слідкувати за ними

Франція, яка є державою-організатором цьогорічних Олімпійських ігор, буде ретельно відстежувати виступи російських спортсменів, які братимуть участь в Олімпіаді під білим прапором. Про це заявив французький президент Емманюель Макрон, з яким ексклюзивно для марафону "Єдині Новини" поспілкувались Юлія Галушка ("Ми-Україна") та Наталія Мосейчук (телеканал 1+1). 

"Ми є організатором Олімпійських ігор. Правило країни-господаря це іти, так би мовити, з олімпійським рухом в ногу. Це меседж миру і також ми слідуємо за рішенням Олімпійського комітету. Ці інстанції вирішили, що росія, як держава, не може брати участь у цих іграх, але атлети можуть виступати під білим прапором лише як спортсмени і брати участь у змаганнях. Звичайно, ми будемо колективно і ретельно відстежувати їхні виступи, щоб ніхто не скористався зі спортсменів цією ситуацією. Я дійсно хочу, щоб світ почув меседж миру, толерантності, але при цьому цей меседж не буде поступатися чіткості нашого аналізу. Ми хочемо, щоб зрештою Україна повністю відновила свій суверенітет і територіальну цілісність", - зазначив Емманюель Макрон.

При цьому президент Франції висловив думку, що росіяни не підтримують той режим, який нині панує в росії. Тому, переконаний Макрон, необхідно "проводити різницю між російським народом і керівниками".

Крім того глава французької держави наголосив, що Франція попросить росію припинити вогонь на час проведення Олімпійських ігор.

"Так, ми це попросимо", - заявив Емманюель Макрон.

Як повідомляли "Ми-Україна", у грудні минулого року Міжнародний олімпійський комітет вирішив допустити до Олімпійських ігор у 2024 році російських та білоруських спортсменів. За рішенням МОК, росіяни та білоруси виступатимуть на Олімпіаді у нейтральному статусі. 

Головне