Макрон про звинувачення України у причетності до теракту в рф: Це цинічно

Макрон про звинувачення України у причетності до теракту в рф: Це цинічно

Звинувачувати Україну у теракті в концертному залі "Крокус Сіті Холл" під Москвою цинічно. Таку думку висловив президент Франції Емманюель Макрон, пише Reuters.

Глава французької держави наголосив, що є усі ознаки причетності до теракту ІДІЛ. Тому звинувачення рф України є цинічними та контрпродуктивними.

"Відповідальність за цю атаку взяла на себе "Ісламська держава", і та інформація, яку ми маємо, яку мають наші розвідувальні служби та наші головні партнери, справді вказує на те, що це була "Ісламська держава", - заявив Макрон. - Я думаю, що було б цинічно і контрпродуктивно для самої росії та безпеки її громадян використовувати цей контекст, щоб спробувати налаштувати її проти України".

Нагадаємо, росія заперечує твердження США та інших країн про те, що бойовики "Ісламської держави" організували теракт у "Крокус Сіті Холлі" 22 березня. Водночас російська влада звинуватила Вашингтон у прикриванні України.

Як повідомляли "Ми-Україна", міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся до Заходу та закликав не дати росії та диктатору Путіну обдурити себе. Очільник українського зовнішньополітичного відомства нагадав, що Путін скоїв не один злочин і продовжує це робити.

Головне