Макрон опублікував світлини з українськими журналістками (фото)

Макрон опублікував світлини з українськими журналістками (фото)

Адміністрація президента Франції Еммануеля Макрона опублікувала фото з  українськими журналістками Юлією Галушкою ("Ми-Україна") та Наталією Мосейчук (телеканал 1+1), яким лідер країни дав ексклюзивне інтерв'ю. 

Світлини опубліковані на сторінці французького лідера на сервісі Flickr.

Нагадаємо, президент Франції Емманюель Макрон дав ексклюзивне інтерв’ю українським журналістам. Під час зустрічі обговорювлись питання можливості присутності французьких військ в Україні: французький ядерний захист спроможна надати Франція та чи визнають у країн "президентські вибори" в росії.

Так, французький лідер запевнив, що Франція готова відредагувати та надати Україні усю необхідну допомогу у випадку чергової ескалації з боку росії. Він наголосив на тому, що необхідно бути готовими до будь-якого кроку рф.

"Вона (росія, - ред.) всім загрожує. Хто бере ініціативу ескалації? Це кремлівський режим… Я ніколи не був на цьому треку ескалації, але ми повинні бути колективно відповідальними", - підкреслив Макрон. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французські війська в Україні, ядерний захист та ставлення до кремля: ексклюзивне інтервʼю Емманюеля Макрона

Як писав "Ми-Україна" раніше, раніше цього місяця Reuters написало, що французький глава держави Еммануель Макрон вчергове з лютого відклав візит в Україну. Початково він збирався приїхати у лютому задля підписання безпекової угоди з Україною. Втім плани змінились, оскільки президент Володимир Зеленський сам "приїхав до Парижа для укладання угоди". Друга дата візиту мала визначена на кінець березня. Однак і цей план реалізований не був, поїздку перенесли на найближчий час. Сам Макрон в інтерв'ю українським журналістам заявив, що готовий приїхати в Україну, коли його візит буде якомога кориснішим.

Головне