Макрон назвав конкретну умову, за якої Франція відправить війська в Україну

Макрон назвав конкретну умову, за якої Франція відправить війська в Україну

Франція готова відправити свої війська в Україну у разі прориву росіянами лінії фронту. Про це заявив президент Франції Емманюель Макрон, пише France24.

За словами глави французької держави, якщо прорив відбудеться і Київ звернеться до Парижа з запитом відправити війська Франції в Україну, це може статися.

"Я нічого не виключаю, тому що ми стикаємося з тим, хто нічого не виключає. Якщо росія вирішила піти далі, ми в будь-якому випадку повинні будемо задати собі це питання (про відправку військ, - ред.). У мене є чітка стратегічна мета: росія не може перемогти в Україні. Якщо росія переможе в Україні, безпеки в Європі не буде", - наголосив Емманюель Макрон.

Як відомо, президент Франції першим з західних лідерів заговорив про можливість відправки іноземних військ в Україну. Макрон тривалий час намагався переконати росію припинити свої злочинні дії в Україні. Однак згодом він змінив свою позицію та запевнив, що готовий надати усе необхідне для перемоги України у війні над росією.

Раніше "Ми-Україна" повідомляли, що президент Франції Емманюель Макрон заявив про готовність обговорити використання французької ядерної зброї як частини "надійної європейської оборони" від загроз з боку росії.

Головне