Макрон: Ізраїль має припинити вбивства жінок і дітей в Газі

Макрон: Ізраїль має припинити вбивства жінок і дітей в Газі

Президент Франції Еммануель Макрон закликав Ізраїль припинити вбивства жінок і дітей в Газі. Про це він сказав в інтерв’ю BBC.

Макрон додав, що Ізраїль має право захищати себе, але закликав до припинення бомбардування у Газі. 

Крім того, французький президент засудив дії ХАМАСу. 

“Франція, як і Ізраїль, США, Велика Британія та інші західні країни, вважає ХАМАС терористичною організацією”, - зазначив Макрон.

На заклик президента Франції відреагував прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу. Він наголосив, що вся відповідальність за загибель цивільних в Секторі Гази лежить на терористах ХАМАС.

"Ізраїль вступив у цю війну, тому що терористична організація жорстоко вбила сотні ізраїльтян і викрала понад 200. У той час як Ізраїль робить все можливе, щоб уникнути шкоди цивільному населенню і закликає його покинути зону бойових дій, ХАМАС-ІДІЛ робить все можливе, щоб не допустити їх від'їзду в безпечні зони, і використовує їх як живий щит", - сказав Нетаньягу.

Нагадаємо, що французький лідер Емманюель Макрон заявив, що час для "чесних" мирних переговорів між Україною та росією може настати в майбутньому, але не зараз. Водночас він наголосив на тому, що у будь-якому випадку рішення стосовно цього питання залишається за Києвом.

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент Франції Емманюель Макрон запропонував залучити міжнародну коаліцію проти терористичної організації ІДІЛ в Іраку та Сирії в боях з бойовиками ХАМАС.

 

Головне