Макфол: Санкції проти рф працюють, однак потрібно запроваджувати нові

Макфол: Санкції проти рф працюють, однак потрібно запроваджувати нові

Американський дипломат Майкл Макфол вважає, що санкції проти росії працюють, однак не так ефективно, як хотілося б. Про це він розповів в ефірі "Ми-Україна".

За словами Макфола, він категорично проти відміни санкцій. 

"Я категорично проти (відміни санкцій проти рф, - ред.). Сподіваюся, що адміністрація Байдена також. Хоча я не знаю точно. 

Є велика дискусія, працюють санкції чи ні. Я займаюся санкціями. У нас робоча група з Єрмаком (голова Офісу президента України Андрій Єрмак, - ред.). І весь час люди кажуть, що санкції не працюють. Якщо вони не працюють, чому Путін хоче відмінити санкції. Я вважаю, що вони працюють. І це знак, що Путін говорив, знак, що санкції ефективні. І я вважаю, що потрібно більше санкцій, більше ефективних санкцій, а не менше", - заявив американський дипломат.

Також Макфол висловив думку, що наразі необхідно зосередитися на тих країнах, які допомагають рф обходити санкції, і запровадити обмежувальні заходи проти них.

"Зараз потрібно зосередитися на посередниках рф, а саме Грузії, Середній Азії, Білорусі. Потрібні вторинні санкції. Поки міжнародна спільнота не хоче запроваджувати такі санкції. Але я вважаю, що вони потрібні зараз", - наголосив Майкл Макфол.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Мінфін Сполучених Штатів, як і попереджав, запровадив санкції проти компаній з Киргизстану. Йдеться про чотири місцеві фірми, які постачали у рф товари для потреб російської промисловості.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.