Майже сотня росіян призовного віку отримали притулок у Німеччині

Майже сотня росіян призовного віку отримали притулок у Німеччині

Майже сотня ухилянтів призовного віку, які є громадянами російської федерації, отримали притулок у Німеччині. При цьому про притулок в країні загалом просили приблизно 3500 росіян.

Про це повідомило німецьке видання RND. Як зазначається, таку відповідь отримало Міністерство внутрішніх справ на запит депутата Бундестагу від Лівої партії Клари Бюнгер.

Таким чином Управління з питань міграції та біженців (BAMF) наразі схвалило, що з понад 1500 заяв росіян тільки приблизно 90 осіб отримають статус біженця. 

Крім того, відповідальність за процедуру надання притулку щодо близько 1100 поданих заяв несе інша країна-член Європейського Союзу відповідно до Дублінського регламенту.

Також міграційна служба на постійній основі слідкує та аналізує ситуацію в країнах, з яких мігранти прибувають. Востаннє ситуація в рф була переглянута у вересні цього року. У рішенні йдеться про те, що російські дезертири можуть продовжувати отримувати міжнародний захист постійно. Ті, хто мають бути призвані до армії і не хочуть служити на користь російських загарбників, мають змогу отримати міжнародний захист, якщо буде виконана певна низка умов для цього.

Депутата німецького парламенту від Лівої партії Клара Бюнгер прокоментувала такі дії влади. Вона вважає, що кількість схвалених заявок щодо росіян є занадто низькою. На її думку, правляча коаліція "добре вміє писати про права людини на своїх прапорах і давати обіцянки". Проте, як наголосила Бюнгер, коли справа доходить до реалізації цих прав, то успіх не спостерігається.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Німеччина не підтримує пропозицію президента України Володимира Зеленського щодо виключення росії з Радбезу ООН.

Головне