Майже 400 ударів за добу: ворог продовжує щоденний терор Запоріжжя

Майже 400 ударів за добу: ворог продовжує щоденний терор Запоріжжя

Російське окупаційне військо упродовж доби 30 липня здійснило 395 атак на територію Запорізької області. Під ворожим вогнем опинилися 12 населених пунктів регіону, розповів очільник місцевої ОВА Іван Федоров.

Агресор застосував різноманітні види озброєння:

  • ворог завдав чотири авіаційні удари по Гуляйполю, Новоданилівці, Новоандріївці та Омельнику;
  • 208 БпЛА різної модифікації атакували Гуляйполе, Малу Токмачку, Левадне, Роботине, Новоданилівку, Малинівку та Новоандріївку,
  • зафіксовано чотири обстріли з РСЗВ по Малій Токмачці та Новоданилівці,
  • 179 артобстрілів завдано по території Степногірська, Малих Щербаків, Приморського, Гуляйполя, Малої Токмачки, Новоандріївки, Роботиного, Новоданилівки, Малинівки, Левадного, Омельника та Зеленого Гаю.

За даними ОВА, надійшло 16 повідомлень про руйнування житлових будинків. Жертв серед цивільного населення вдалося уникнути.

Нагадаємо, за підсумками бойової доби 30 липня загальні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще понад 1000 солдатів армії рф. Сили оборони України також знищили дев'ять танків, два десятки бойових броньованих машин, 30 артсистем та засіб ППО.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив про десятки випадків, коли українські військові помирали від тортур у російському полоні. За його словами, росіяни повертають наших військовополонених в жахливому стані і зробити з цим поки нічого неможливо.

Головне