Майже 20 000 чоловіків нелегально перетнули кордону від початку повномасштабної війни

Майже 20 000 чоловіків нелегально перетнули кордону від початку повномасштабної війни

Майже 20 000 чоловіків нелегально перетнули кордону від початку повномасштабної війни. Про це повідомив ВВС.

Британське видання встановило таку кількість, запросивши дані про нелегальний перетин кордону у Румунії, Молдові, Польщі, Угорщині та Словаччині.

Ще близько 21 000 чоловіків намагалися втекти, але були затримані українськими прикордонниками.

Нагадаємо, окупанти будуть намагатися здійснити перегрупування на лівобережжі Херсонської області через закріплення українських захисників на позиціях.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Євген Єрін в ефірі "Радіо Свобода".

Представник розвідки Євгеній Єрін таким чином відповів на питання, як рф відреагує на закріплення ЗСУ на декількох плацдармах лівобережжя:

"Окупанти будуть намагатися здійснити якесь перегрупування. У них вибудована багатоешелонована система оборони, і я так розумію, що вони готувалися до таких сценаріїв і передбачали, що їм доведеться відступати з лівого берега. Далі як буде розвиватися ситуація, ми будемо бачити", - зазначив він.

Як писали "Ми-Україна" раніше, українським військовим вдалося закріпитися на кількох плацдармах на окупованому лівому березі Дніпра на Херсонщині. Про це повідомили у Морській піхоті ЗСУ.

"У результаті заздалегідь спланованих заходів щодо відсічі широкомасштабної збройної агресії російської федерації, Сили оборони України провели серію успішних дій на лівому березі річки Дніпро на Херсонському напрямку. Завдяки мужності та професійності українським морським піхотинцям, у взаємодії з іншими підрозділами Сил оборони, вдалося закріпитися на декількох плацдармах", - йдеться у повідомленні.

 

Головне