Майже 100% дронів для ЗСУ розробляється в Україні, - заступник міністра оборони

Майже 100% дронів для ЗСУ розробляється в Україні, - заступник міністра оборони

Заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков сказав що майже 100% всіх дронів розробляється в Україні, з великим внеском приватного бізнесу, що сприяє економіці. 

Про це він повідомив під час Small Talk.

Нещодавно агенція оборонних закупівель оголосила конкурентні торги в закритому режимі через систему Prozorro на закупівлю 20 000 дронів вартістю до 3 мільярдів гривень.

Частково ці торги вже відбулися, і законтрактовано близько 7000 дронів. Кліменков підкреслив, що результати були дуже хорошими як за продуктом, так і за ціною. Ще 7000 дронів проходять перевірку та кваліфікацію, з більш ніж 1 мільярд гривень вже використаний. Він додав, що мова йде про широку номенклатуру дронів.

Раніше Головне управління розвідки Міноборони України 30 травня знищило два ворожих катери в тимчасово окупованому Криму. Розвідники використали українські ударні морські дрони Magura V5. Для знешкодження дронів росіяни 32 рази підіймали в небо бойову авіацію та застосовували стрілецьку зброю і 30-мм гармати. Внаслідок удару були знищені два російські швидкісні транспортно-десантні катери КС-701 "Тунєц".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, спроба нелегально подолати держкордон є більш ризикованою та смертельно небезпечною, ніж мобілізація до лав ЗС України.

Головне