Маємо забезпечити Україну боєприпасами: у Бундестазі закликали скуповувати по світу все, що є

Маємо забезпечити Україну боєприпасами: у Бундестазі закликали скуповувати по світу все, що є

Партнери України мають надати Києву усе необхідне для продовження боротьби. Зокрема, вони повинні скуповувати по світу все, що є, аби забезпечити українських військових боєприпасами. Таку заяву зробив голова комітету закордонних справах Бундестагу Міхаель Рот.

На його думку, Європа зробила помилку, коли зосередилася виключно на спроможностях власної оборонної індустрії. Рот вважає, що боєприпаси для України потрібно шукати та купувати по всьому світу.

"Якщо Україна програє, війна продовжиться, і в Європі не буде миру", - наголосив голова комітету закордонних справах Бундестагу.

Водночас він закликав Німеччину, Велику Британію, Францію, Італію, Іспанію, які мають найбільші економіки серед країни Європи, взяти приклад з балтійських і північноєвропейських колег, адже великої військової та фінансової допомоги від США може не бути.

Також Міхаель Рот зауважив, що тієї допомоги, яку зараз отримує Україна, недостатньо, а ситуація на полі бою - досить напружена.

"Ця армія, ця держава потребує наразі набагато більше військової підтримки, щоби Україна залишилась вільною, демократичною і суверенною", - наголосив німецький політик.

Як повідомляли "Ми-Україна", Велика Британія виділила Україні черговий пакет допомоги. Йдеться про суму у 310 млн доларів, на які закуплять боєприпаси для України.

Головне