Маємо готуватися, що взимку в Запорізькій області взагалі не буде світла, - Федоров

Маємо готуватися, що взимку в Запорізькій області взагалі не буде світла, - Федоров

Обласна влада Запоріжжя вже розпочала підготовку соціальної інфраструктури до можливих тотальних відключень електроенергії в регіоні в опалювальний період 2024-2025. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров під час брифінгу. 

"Очікуємо надскладну зиму тому готуємось до неї не на папері", - заявив він.

Для забезпечення альтернативного електропостачання в регіоні вживаються наступні заходи:

  • закупівля 14 когенераційних установок загальною потужністю 29 МВт для альтернативного електропостачання тепломереж Запоріжжя за підтримки UNICEF, ПРООН (UNDP) та уряду Нідерландів;
  • встановлення 15 блочно-модульних котелень загальною потужністю 10,8 МВт для закладів охорони здоров'я, наданих проєктом USAID "Енергетична безпека України";
  • забезпечення закладів генераторами потужністю від 2 до 1000 кВт на випадок повного блекауту; 
  • отримання 10 блочно-модульних котелень загальною потужністю 3,4 МВт від гуманітарних партнерів для альтернативного теплопостачання закладів соціальної сфери в трьох громадах Запорізького району.

Федоров підкреслив, що всі заходи з підготовки об'єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери будуть завершені вчасно.

Нагадаємо, Центр протидії дезінформації застеріг українців щодо появи нової ІПСО рф під назвою "Чорна зима". Ця кампанія спрямована на нагнітання страху навколо енергетичної ситуації в Україні та досягне свого піку в жовтні-листопаді. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у середу, 11 вересня, очікується звичайний режим електропостачання без додаткових обмежень для побутових споживачів.
 

Головне